Bron: https://nlshop.se.com/

Voeg een raam in de douche toe

Een van de grootste vijanden van een schone badkamer is vochtigheid, wat kan leiden tot schimmel en meeldauw. Hoewel een goede badkamerventilator een groot verschil zal maken, is natuurlijke ventilatie de beste ventilatie. Het toevoegen van een raam in uw douche zal helpen om vocht naar buiten te trekken, zelfs als u het tijdens of na een douche het gewoon openzet. Een raam laat ook natuurlijk licht binnen in de badkamer, wat zowel een esthetische als een veiligheidsoverweging is. Bovendien hoeft u waarschijnlijk geen energie te verspillen door overdag een badkamerlamp aan te doen als u een raam heeft. 

Verbeter de verlichting

Als u uw badkamerrenovatie plant, overweeg dan om uw huidige verlichting te veranderen of aan te vullen om de functionaliteit en sfeer van de ruimte te verbeteren. Een voordelige verlichtingsverbetering is een dimmer voor de hoofdverlichting. Als u graag een ontspannen bad neemt, weet u dat ze niet leuk zijn bij vol kunstlicht. Met een dimmer kunt u precies de juiste sfeer creëren. Voeg ook verzonken armaturen rond de spiegel toe om u de best mogelijke verlichting te geven bij het doen van uw haar, het aanbrengen van make-up, het scheren of andere taken waarbij veel licht nodig is. Overweeg bovendien om verlichting in de douche toe te voegen, in plaats van eromheen. Misschien vindt u uw douches prettiger (en veiliger) als ze goed verlicht zijn.

Voeg een wandcontactdoos toe 

Als u geen wandcontactdoos in de badkamer heeft dan is dit waarschijnlijk voor veiligheidsredenen. Maar tegenwoordig is het hebben van een wandcontactdoos in de badkamer onmisbaar. Hiermee kan de elektrische tandenborstel opgeladen worden en kunt u uw scheerapparaat gebruiken. Ook is het handig, omdat u uw haar kunt föhnen of stijlen terwijl u in de spiegel kijkt.