De voordelen van een lavastenen gietvloer

Is jouw vloer aan vervanging toe? Dan zijn er natuurlijk allerlei verschillende soorten vloeren die je zou kunnen kiezen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, zijn er een aantal praktische tips die je hierbij kunnen helpen. Niet alleen is het kiezen van een nieuwe vloer een flinke uitgave, maar moet het natuurlijk ook passen binnen je huidige interieur. Waar we vroeger veel zagen dat er werd gekozen voor laminaat, zien we dat dit inmiddels volledig is verschoven naar met name PVC vloeren. Toch zijn ook gietvloeren steeds meer in trek. Waar veel mensen vaak bij een gietvloer denken aan een vloer in een bedrijfshal, is dit natuurlijk absoluut niet het geval. Vooral niet wanneer je kiest voor een bijzonder look, zoals een lavasteen vloer. De voordelen van lavastenen gietvloer zijn namelijk enorm. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee.

Krasbestendig

Eén van de vele voordelen van lavastenen gietvloer, is dat ze krasbestendig zijn. Dit komt met name omdat deze vloeren zijn opgebouwd uit verschillende laagjes, waardoor het ook 3 tot 5 dagen duurt voordat de vloer klaar is. Dit zorgt ervoor dat de coating die er uiteindelijk als allerlaatste over heen wordt gelegd, dusdanig sterk is, dat er bijna geen kras in te krijgen is. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je met je stoel heen en weer gaat schuiven, maar bij normaal gebruik van de vloer zullen er bijna geen krassen kunnen ontstaan. Mocht dit wel het geval zijn, dan is dat eenvoudig te verhelpen, maar dat is één van de voordelen die we je verderop verder uitleggen.

Weinig onderhoud

Waar je met een houten en ook PVC vloer het nodige onderhoud dient te plegen, is dit bij een gietvloer absoluut niet het geval. Dit heeft ermee te maken dat de toplaag die erover wordt gegoten dusdanig sterk is, dat deze tot in lengte van jaren meekan. Het grote voordeel van deze laag, is dat deze heel eenvoudig te vervangen is. Het enige wat er hoeft te gebeuren, is dat de huidige laag wordt geschuurd, zodat er een nieuwe coating overheen kan worden gelegd. Zo hoef je dus in principe nooit meer een andere vloer te laten leggen als je zou willen. Uiteraard is de kans vrij klein dat dit gebeurt, maar deze vloer is dus zeker het geld waard.

Duurzaam

De aanschaf van een lavasteen gietvloergietvloer is dan misschien een stuk duurder dan een PVC of houten vloer, maar als je kijkt naar de levensduur van deze vloer, dan is het onderaan de streep juist vele malen voordeliger. Vooral gezien het feit de levensduur van deze gietvloeren vele malen langer is. Op het moment dat PVC dusdanig versleten is, kun je de toplaag natuurlijk niet vervangen, iets wat je met een gietvloer dus wel kunt. Zo zijn de Voordelen van lavastenen gietvloer dus enorm en zeker het overwegen waard!