Dit wist je nog niet over HSB wanden

pexels-la-miko-3616740

Een HSB Wand is misschien wel een van de meest innovatieve bouwoplossingen van de laatste jaren. Met HSB wanden bouw je immers binnen mum van tijd een degelijke bouwconstructie voor je woning. De constructie wordt op voorhand gerealiseerd waarna de constructie op de bouwplaats alleen nog maar hoeft te worden gemonteerd. HSB wanden zijn dan ook zeer flexibel in gebruik en zeer snel te realiseren. Kiezen voor HSB wanden is dan ook een zeer slimme keuze, echter zijn er vast en zeker ook nog zaken die je niet wist over deze innovatieve bouwoplossing. Vandaag lichten we dan ook een aantal interessante feitjes uit over HSB wanden.

De afkomst van HSB wanden

HSB staat voor houtskeletbouw en bestaat uit houten palen en rails. Deze palen en rails vormen een zeer stabiele constructie. Maar waar komt het hout voor deze constructies eigenlijk vandaan? Het hout dat in de muren van een HSB Wand wordt gebruikt, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. HSB wanden zijn dan ook een van de meest duurzame bouwmaterialen die er zijn. Naast het feit dat je dus niet alleen je woning verduurzaamd door goed geïsoleerde wanden, bouw je dus geheel duurzaam. Als je dus veel waarde hecht aan duurzaamheid, zijn HSB wanden dus eigenlijk een must wanneer je aan de slag gaat met de bouw van je (bij)woning.

HSB wanden zijn snel, flexibel en eenvoudig

Een van de grootste voordelen van HSB-wanden is dat ze snel en eenvoudig te monteren zijn. Omdat de wanden in de fabriek al worden gemonteerd en op locatie worden gemonteerd. Het kost dus aanzienlijk minder tijd om een huis te bouwen wanneer je HSB wanden inzet. Wanneer je de wanden inzet, verloopt het bouwproces vele malen sneller en efficiënter. Mocht je nu op een later moment je woning willen aanpassen. Dan kan dit met HSB wanden zeer goed. De wanden zijn namelijk zeer flexibel en eenvoudig aan te passen aan jouw wensen. Heb je dus bijvoorbeeld meer behoefte aan een grotere woonkamer? Dan kan dit snel worden gerealiseerd.