Dit zijn de meest gangbare maten van dekbedovertrekken

maten van dekbedovertrekken

De lakens van je bed moeten lekker comfortabel zijn maar bovendien goed passen op je bed, je matras en je kussens. Daarom zijn de maten van dekbedovertrekken zo belangrijk en daarom variëren ze bovendien erg veel. 

maten van dekbedovertrekken

De meest gangbare maten zijn onder te verdelen in drie groepen:

  • tweepersoons overtrekken
  • eenpersoons overtrekken
  • kindermaten

Tweepersoons maten

Grappig genoeg is de lastigste maat de overtrekken voor tweepersoonsbedden. De reden dat dit een lastige aankoop is komt door de verschillende versies die er zijn. Er is namelijk niet meer een soort tweepersoonsbed tegenwoordig. Je hebt vast wel eens gehoord van maten als kingsize, queensize en twijfelaars. Dit zijn allemaal verschillende afmetingen en dat betekent dat er een andere deken en dus een andere dekbedovertrek bij hoort. Meet altijd goed je bed en deken op voor je iets gaat kopen, want niets is meer zonde dan een overtrek kopen die niet past!

Eenpersoons bedden

maten van dekbedovertrekken

Een meer gangbare maat wat betreft beddengoed is die van het eenpersoonsbed. Ook daarin is variatie, al gaat het meestal om de meest gangbare maat van 90 bij 180. Er zijn natuurlijk uitzonderingen voor lange mensen, waarbij de lengte oploopt naar 220 of zelfs 240 centimeter. 

Kinderbedden en de afmetingen

Kinderbedden heb je ook in allerlei soorten en maten. Het beddengoed dat erbij past verschilt dus ook. De meest gangbare maten vind je overigens in vrijwel alle winkels, heb jij echter een bed of matras gekocht dat afwijkt dan kun je beter naar een speciaalzaak gaan met veel opties.