Je huurwoning beveiligen doe je zo

In Nederland worden er bijna elke drie minuten ingebroken in een willekeurige woning. Dit is een enge gedachte en het komt ook steeds vaker voor dat deze inbraken overdag plaatsvinden. De oorzaak voor dit fenomeen is dat mensen steeds vaker overdag aan het werk zijn en inbrekers van te voren hun slachtoffers stalken, en daarna precies weten wanneer ze wel of niet thuis zijn. Daarbij is het ook dat inbrekers van tegenwoordig over de technieken beschikken om binnen 30 seconden in jouw huis te komen. Dit is ook iets goeds, want als een inbreker te lang met jouw deur bezig is gaat hij weg om het ergens anders te proberen, omdat het buiten zijn veel te riskant is. 

Goede beveiliging

Wanneer men zijn huis beveiligt zal een inbreker dit in de meeste gevallen geen eens proberen. Dus het beveiligen van je huis is in dit geval geen eens een back-up, maar meer een preventiemiddel wat je kan gebruiken om inbraken te voorkomen. Dit kan je doen door middel van bijvoorbeeld camera’s op te hangen, maar niet normale camera’s. Tegenwoordig bestaat er de zogenaamde wifi spycam, dit is een draadloze camera die je overal kan ophangen en kan richten op datgene wat je in de gaten wilt houden. Het zal geen garantie geven op dat er nooit zal worden ingebroken, maar er zal wel erg helpen bij de preventie van eventuele inbraak.

Wat is dan de beste beveiliging?

Er bestaan tegenwoordig alarmsystemen en camerasystemen op de markt die zijn verbonden met jouw internet van thuis. Wat dit betekent is dat je deze camera’s met je telefoon kan gebruiken. Je kan met jouw smartphone de camera besturen, dus in een andere richting zetten, en je kan de camera zelf bekijken. Dus wanneer de deurbel gaat kan jij kijken vanuit de woonkamer wie er voor de voordeur staat. Deze producten kunnen natuurlijk ook afzonderlijk van elkaar gebruikt worden dus ben je niet genoodzaakt om al deze extra’s te moeten gebruiken. 

Andere alternatieven

Wanneer je dat niet wilt kan je kiezen voor een compleet alarmsysteem, waarbij je een sirene, bewegingsmelder en een inbraakmelder ontvangt. Hierbij zullen de meeste inbrekers geen eens interesse tonen in jouw woning, wat jou alleen maar een veiliger gevoel geeft. Het handige bij een compleet systeem is dat het ook werkt wanneer er een stroomuitval is. Hierbij blijven de melders en de camera’s zelfstandig aan, omdat deze apparaten direct kunnen terugschakelen naar hun eigen batterij gebruik. Daarnaast is het systeem niet vatbaar voor eventuele sabotage, en wordt je altijd direct gewaarschuwd wanneer er iemand aan jouw camera’s zit, of als er iemand je melder uit elkaar probeert te schroeven.

De terugkering van een rustgevend gevoel

Wanneer jij jouw eigen huis zou beveiligen, dan wil je dat natuurlijk dat het beste doen. Zo kan je beginnen met het basis pakket waarbij je de camera’s kan bedienen met je telefoon, tablet of PC. Je kan ook kiezen voor een systeem waarbij je je geen druk hoeft te maken van de meldkamer van de politie, dit zal ook uiteindelijk zorgen minder kosten. Maar zorg er in ieder geval voor dat je een beveiligingsysteem kiest waarbij je een rustgevend gevoel bij krijgt, want als je te weinig aanschaft zit je toch weer met die angst, en dat is juist de bedoeling om dat weg te werken. 

https://unsplash.com/photos/Lexcm-6FHRU