Raamdecoratie op maat laten maken? Lees hier meer

Je wilt een ruimte in je huis een nieuwe look geven, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Heb je er ooit aan gedacht om te kiezen voor nieuwe raamdecoratie? Een kleine aanpassing, die veel kan uitmaken voor de sfeer in het huis. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie, dus er is altijd wel een optie die past bij de wensen die er zijn. Er zijn houten of aluminium jaloezieën, rolgordijnen of honinggraat gordijnen en deze zijn natuurlijk ook in allerlei verschillende kleuren en formaten te bestellen. Bij Poweredblinds kan je goed oriënteren welke soorten er allemaal zijn en welke het beste in jouw interieur zouden passen.  

De juiste hoeveelheid licht

Het is belangrijk dat raamdecoratie de juiste maat heeft, zodat deze niet te veel licht binnenlaat. Als de gordijnen te kort zijn, laten deze onnodig veel licht binnen. Het is beste is daarom om raamdecoratie op maat te laten maken, zodat deze altijd past bij het raam waar deze geïnstalleerd moet worden. Naast het buiten houden van licht, kan de juiste raamdecoratie er ook voor zorgen dat de warmte in de ruimte beter wordt gereguleerd. In de zomer is het fijn om de warmte buiten te houden en in de winter wil je de warmte juist binnen houden. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard en lang aan te staan. Zonlicht kan er ook voor zorgen dat meubels of kledingstukken verkleuren en dit is natuurlijk erg zonde. Door de juiste raamdecoratie wordt deze schade beperkt.

Passend bij ieder interieur

Vrijwel elk soort raamdecoratie kan op maat gemaakt worden. Het heeft verschillende voordelen, maar vooral het bepalen van de sfeer is belangrijk bij het kiezen van het soort raamdecoratie. Houten jaloezieën zorgen bijvoorbeeld voor een meer robuuste look en plissegordijnen maken de ruimte wat lichter. Houten jaloezieën op maat zijn momenteel erg populair en zien we in veel verschillende huizen terugkomen. Dat is ook niet gek, aangezien ze een erg luxe en mooie uitstraling hebben.