Salzburgerland voor jouw vakantie

Salzburgerland

Salzburg is een deelstaat van Oostenrijk. De hoofdstad is de gelijknamige stad Salzburg, die de grootste stad van deze deelstaat is. De deelstaat wordt ook wel Salzburgerland genoemd om het te kunnen onderscheiden van de stad. Salzburgerland heeft een oppervlakte van 7.154 vierkante kilometer. De deelstaat grenst aan Duitsland en Italië. Salzburg is onderverdeeld in 1 zelfstandige stad en 5 districten.

Salzburgerland

Natuur

Oostenrijk heeft een groot aanbod van nationale parken en prachtige natuurgebieden. In het Salzburgerland liggen drie van deze nationale parken. Er is dus erg veel natuur te vinden tijdens een vakantie of een tripje in dit gebied. Wandelen of fietsen is erg leuk in deze deelstaat door deze mooie natuur. Het landschap heeft erg veel heldere bergmeertjes en weidse uitzichten wat voor veel mensen erg aantrekkelijk is. Als je echt van de natuur houdt, kun je ook overnachten in de natuur. Je kunt bijvoorbeeld verblijven tussen de bergen van het Salzburgerland.

Bezienswaardigheden

Er zijn indrukwekkende bergtoppen en gletsjers te vinden op de bekendste weg van Oostenrijk, Grossglockner Hochalpenstrasse. Je kunt heerlijk fietsen en wandelen in deze deelstaat tussen de Kitzbüheler Alpen en nationaal park Hohe Tauern. Flachau is een prachtige plaats omgeven door bergen. Hier kun je heerlijk wandelen door groene weiden, fietsen door prachtige routes en excursies volgen. Zoek je een leuke plaats voor familie? In dit traditionele bergdorp ligt een familiepark met veel activiteiten en een groot waterpark wat erg leuk is voor kinderen. Ook kun je lekker zwemmen in de natuurlijke bergmeren.