Voor- en nadelen van een was droogcombinatie

Wil je een was droogcombinatie aanschaffen maar weet je niet zeker of dit wel de juiste keuze is voor jouw huishouden? Bekijk dan voordat je overgaat tot de aanschaf van een dergelijk apparaat wat de voor- en nadelen ervan zijn.
Lagere aanschafprijs

Groot voordeel van een was droogcombinatie is dat je maar één apparaat hoeft aan te schaffen. Dit betekent dat je geen losse wasmachine en droger koopt en dus minder onkosten maakt.

Slechts één programma nodig

Een bijkomend voordeel is dat een was droogcombinatie in één keer ingesteld kan worden om te wassen en te drogen. Zo doe je het wasgoed erin en wordt het achter elkaar gewassen en gedroogd zonder dat je er nog wat aan hoeft te doen of het wasgoed over hoeft te laden van het ene naar het andere apparaat. Je kunt een was droogcombinatie ook alleen laten wassen of drogen als je daarvoor kiest.
Weinig onderhoud nodig

Een was droogcombinatie voert de pluizen en het overtollige water dat vrijkomt tijdens het drogen automatisch af via de afvoer. Veel losse drogers zijn voorzien van een reservoir waarin het water tijdens het drogen wordt opgevangen. Deze dien je na iedere droogbeurt zelf leeg te maken en bovendien ontdoe je ook steeds het filter van de vrijgekomen pluizen. Bij een was droogcombinatie is dit niet nodig omdat het vanzelf afgevoerd wordt.
Kijk of je er veel gebruik van maakt

Er zitten niet alleen voordelen aan een was droogcombinatie. Als je vaak was buiten kunt drogen heeft de aanschaf van een droger over het algemeen niet zoveel zin. Dan koop je een apparaat dat niet veel gebruikt wordt en dan kun je net zo goed kiezen voor alleen de aanschaf van een wasmachine.
Minder capaciteit

Daarnaast is de capaciteit om te drogen bij een was droogcombinatie doorgaans wat minder dan bij een losse droger. In een was droogcombinatie passen ook meer kilo’s tijdens het wassen dan tijdens het drogen dus de kans dat je er wat uit dient te halen voordat je overgaat tot drogen bestaat ook altijd.