Wat is een notariswoning?

casco-huis-bouwen

U zult wellicht een beeld hebben bij het begrip notariswoning. Anders zult u het waarschijnlijk wel herkennen in de volgende omschrijving. Notariswoningen zijn vaak kleine, maar rijk ogende huizen die men vaak langs doorgaande wegen vindt. Vaak worden deze type woningen gekenmerkt met twee verdiepingen, een begane grond en een bovenetage. Daarnaast worden notariswoningen gebouwd met luxe materialen, denkt hierbij aan een omlijste deur en de klapluiken voor de ramen. Maar net als bij de reguliere traditionele bouw, behoort het notariswoning bouwen tot de mogelijkheden. Woningen van dit type zijn vooral populair onder senioren.

Vooraf aan de bouw

Voordat de woning kan worden gerealiseerd, gaat u in gesprek met een adviseur. Samen worden met u de mogelijkheden en wensen in kaart gebracht, wat uiteindelijk wordt omgezet in een ontwerp. Het ontwerp vormt een belangrijk component, omdat hiermee rekening gehouden kan worden met materialen, de aanvraag van een bouwvergunning en de kosten voor de bouw. De kosten huis bouwen van de notariswoning, hangt van diverse omstandigheden af. De kosten worden onder meer bepaalt aan de hand van de grootte, aantal kamers, gebruik van materialen ect. Over de kosten wordt transparant gecommuniceerd. Wanneer u akkoord bent met ontwerp, kan de bouw beginnen.

De bouw van de notariswoning

Het notariswoning bouwen wordt gebouwd. Vakmensen zoals metselaars en timmerlieden bouwen de woning steen voor steen op. Een notariswoning krijgt een aantal kenmerkende eigenschappen. Zo is de lange zijde van de woning naar de weg gekeerd, evenals de opvallende omlijste voordeur. Daarnaast wordt het huis symmetrisch gebouwd. Hoe lang het vervaardigen van uw toekomstige woning duurt, hangt van diverse factoren af, maar ook hierover kunt u rekenen op een transparante communicatie tijdens het bouwproces. Omdat de meest gebruikte kamers, zoals een badkamer en slaapkamer(s), op de benedenverdieping zijn, is deze woning ook geschikt voor senioren. Notariswoningen zijn daarom toekomstbestendig voor ouder wordende mensen.