Waterbed reparatie

aquaprotectWaterbed reparatie en onderhoud

Sinds een jaar of 5 hebben wij een waterbed. Eerder hadden we gewoon een bed met een matras en ik moet zeggen dat een waterbed voor ons zeker de uitkomst is geweest voor een betere nachtrust. We ervaren dan ook veel voordelen van een waterbed en zouden nooit meer wat anders willen. Het hebben van een waterbed levert echter wel eens in de zoveel tijd wat extra werk op aan onderhoud en/of waterbed reparatie. Het komt namelijk weleens voor dat het waterbed een lekkage krijgt die dan snel verholpen dient te worden om grote waterschade te voorkomen. In een waterbed zitten vele liters water en wanneer deze door een lekkage  ontsnappen uit de zak van het waterbed dan kan dit behoorlijke schade opleveren voor uw woning en uw inboedel.

Reparatie en onderhoud zijn noodzakelijk

Wanneer u op een waterbed slaapt dan is onderhoud en reparatie van dit waterbed noodzakelijk. Dit om verschillende redenen. Een aantal van deze redenen heb ik hieronder voor u onder elkaar gezet.

  1. Een langere levensduur.
  2. Een beter slaapgenot.
  3. Voorkomen van lekkages.
  4. Voorkomen van algen in uw waterbed.

Het onderhoud van uw waterbed kan je zelf doen of laten doen door een waterbedspecialist. In het eerste jaar hebben we het zelf gedaan en merkten dat het enorm veel energie kost en voorla ook tijd. Het waterbed moet namelijk eerst helemaal leeg gehaald worden en daarna weer gevuld worden. Dit duurt gemiddeld al een halve dag.

repareren