Armaturen: te vermijden fouten voor perfecte verlichting in huis!

Lampenhuis weet als geen dat met de duizenden beschikbare modellen, kleuren en materialen, is het altijd een beetje moeilijk om de lampen te kiezen die zowel praktisch als mooi zijn voor elke kamer in je huis. Om je te helpen de juiste balans te vinden, volgen hier onze Lampenhuis tips om de meest voorkomende fouten te vermijden.

Fout 1: kies alleen voor inbouwspots

Inbouwspots Hoewel ze een modern tintje geven, maar als je alleen voor deze interieurverlichting bent, besluit je dat je verticale oppervlakken mist, precies waar het oog licht waarneemt. Win professioneel advies in om de juiste balans te vinden om te voorkomen dat het huis donker wordt.

Fout 2: werklampen in de keuken

Er is niets beters voor het verlichten van een werkblad dan een wandlamp of een ledlamp die bijvoorbeeld onder een kast wordt bevestigd. Lampenhuis adviseert dan ook om anders voor verstelbare of verzonken wandlampen of led-spots  voor een evenwichtige lichtverdeling. Zoals voor werklampen, ze gewoon niet een plek hebben in de keuken omdat ze zijn ontworpen om te richten het licht op een specifiek punt.

Fout 3: hang alleen een hanglamp zonder andere lamp in de badkamer

Hanglampen hebben de neiging om het licht op één gebied te richten, waardoor het onpraktisch kan zijn om de badkamer te gebruiken omdat de kamer te donker is. Voeg bijvoorbeeld twee extra wandlampen toe, één aan elke kant van de spiegel, en een spot aan het doucheplafond voor  een   perfect verlichte badkamer op elk moment van de dag.

Fout 4: voorkeur voor een bepaald type verlichting

De verlichting in een appartement zou idealiter:

  • Sfeerverlichting die voor algemene verlichting zorgt;
  • Werklampen die een hogere en nauwkeurigere verlichting bieden voor taken die een beter zicht vereisen (groenten schillen, make-up aanbrengen, enz.);
  • Accentverlichting om bepaalde objecten, details enz. Te accentueren.

Fout 5: Inbouwspot aan een hoog plafond bevestigen voor sfeerverlichting

Lampenhuis adviseert dat hoge plafonds moeten inbouwspots voor algemene helderheid van de ruimte moeten worden vermeden, anders treedt het tegenovergestelde effect op: licht gaat verloren en gebieden worden verduisterd. Kies voor lampen met een gerichte lichtbundel, wandspots of hanglampen.