Verrijk uw tuin met botanische planten

De citroenboom is een prachtige fruitboom, gemakkelijk te kweken om mooie citroenen te produceren. De plant blijft wintergroen en is een echte zonneklopper. Maar, met wat geluk snijdt u straks een schijfje citroen voor bij de frisdrank of gebruik het sap als dressing bij een slaatje. Onder de citrusvruchten is citroen de kampioenen vol antioxiderende eigenschappen. Hij is dan ook wel de zuurste uit zijn familie.

De aanplant van citrus, een belangrijke stap in de groei.

De citroenboom claimt een goed doorlatende en rijke grond om zich te ontwikkelen. Citroenbomen in de volle grond planten is alleen mogelijk in gebieden met milde winters. Hij is bang voor vorst en heeft een temperatuur nodig die in de winter niet onder de 5 ° komt. Het planten vindt bij voorkeur plaats in het voorjaar na de vorst. De citroenboom heeft een beschutte en zonnige standplaats nodig. Dus als het bij jou in de buurt vriest, geef dan de voorkeur aan een citroenboom in pot of geef beschutting voor de winter. De citroenboom kan in de winter ook niet binnenshuis leven, dus heeft hij een onverwarmde buitenkas of een overwinterende slaapplek nodig.

Welke citrusvruchten kunt u bijkopen?

In de familie Rutaceae , van het geslacht Citrus , presenteren we nog andere en originele smaken voor uw tuin. U vindt online een lijst met citrusvariëteiten zoals citroenboom ,limoen, kumquat, limoenquat, mandarijn en sinaasappel. We brengen ook regelmatig nieuwe planten op de markt. Dus wil je een echte citruskenner worden, vertrouw dan op een expert in tropische planten. Met grote zorg wordt elke plant voor verkoop gecontroleerd en indien gewenst, kan de plant bij u thuis geleverd worden. Aarzel niet om ons te contacteren voor deskundig advies. Zet alvast de thee maar klaar, wachtend op een schijfje citroen.