Beste balkon ontwerp ideeën om je balkon te versieren

Weet je waarom balkons in elk huis zo’n begeerde constructie zijn? Iedereen verlangt naar een woning met een mooie buitenruimte die een prachtig uitzicht biedt. Ze willen een plek waar ze kunnen ontspannen na een zware dag, naar de zonsondergang kunnen kijken, misschien met een glas wijn. Deze ruimte kan ook dienst doen als privé restaurant voor een date night met een kleine tafel, wat lichtslingers en een prachtige achtergrond. Het kan rust bieden als je ’s morgens vroeg met je koffiemok staat te kijken naar de opkomende zon aan de horizon.

Of je nu in een bruisende stad als Amsterdam woont of in een buitenwijk, een balkon is een toevoeging die meer biedt dan alleen een buitenruimte. Als je in een vrijstaand huis woont, is een terras of veranda een must waar je kan zitten en na kan denken over je dag. Maar geeft het niet nog meer voldoening als je dat doet, op een hogere verdieping, met uitzicht op de buitenlucht?

Als je daarentegen in een gebouw woont, dan is een balkon van een appartement een godsgeschenk waar je contact kunt maken met de buitenwereld zonder je huis te verlaten. Je kunt overal in een staat van Amsterdam wonen of je nestelen in het hart van een suburb, het uitzicht zal altijd voortreffelijk zijn.

Daarom geven we vandaag enkele ideeën voor balkon ontwerp om de buitenruimte op te fleuren.

  • Schaduw. Voeg schaduw toe aan je balkon  door middel van een schaduwdoek, uitvalscherm, knikarmscherm of parasol. Bij Rainbow vind je onder andere vele soorten uitvalschermen en knikarmscherm. Ga naar de website www.rainbow-collection.nl voor meer informatie.
  • Planten en bloemen. Voeg planten en bloemen toe aan je balkon om kleur te geven aan de buitenruimte. Planten en bloemen kan je over de reling hangen, ophangen aan het plafond van het balkon of zelfs aan de muren hangen.
  • Meubelen. Voeg meubelen toe om comfort te creëren of om een knus tafereel op te zetten voor een romantische avond. Houdt rekening bij het uitzoeken van meubelen dat deze of makkelijk op te vouwen zijn of een opbergfunctie hebben.