Wat een bosmaaier is en waar je ze voor gebruikt

bosmaaier

Er zijn eindeloos veel soorten tuingereedschap om uit te kiezen en je wil natuurlijk het gereedschap kiezen dat het beste is voor jou. Daarom is het slim om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden voor jouw tuin want de ene tuin is de andere niet. Misschien is een bladblazer voldoende of misschien heb je wel een bosmaaier nodig. Maar wat is het verschil nu precies en wanneer heb je dat geavanceerde apparaat de bosmaaier precies nodig?

bosmaaier

De bosmaaier: je kent hem wel

De kans is groot dat je al eens iemand met een bosmaaier in de weer hebt gezien. Het is namelijk een machine die wordt gebruikt om grote stukken groen te snoeien. Daarom zie je ze vaak in parken of op de hei of een dijk. De gemeente zet ze vaak in voor het snoeien en de mensen die ermee werken gaan zo een stuk sneller. Maar hoewel we dit apparaat vooral vaak zien bij grote stukken groen is het misschien ook voor jou een nuttige investering.

bosmaaier

De bosmaaier voor in je eigen tuin

Sommige mensen hebben nu eenmaal een hele grote tuin. Dat is hartstikke lekker maar er komt ook veel onderhoud bij kijken. Want een grote tuin betekent een grote hoeveelheid werk. Een bosmaaier is wel echt bedoeld voor als je een flink oppervlakte hebt. Als jouw tuin er een beetje tussenin zit of je wil vooral het gras snel en makkelijk kunnen trimmen dan kun je ook een grastrimmer kopen want die zijn wat goedkoper en meer geschikt voor de particulier.